Et grønt tag gør din bolig mere indbydende og attraktiv at se på

Et grønt tag gør din bolig mere indbydende og attraktiv at se på

Har du en bolig med et fladt tag, er det ikke sikkert, at den er så spændende at se på i øjeblikket. Mange boliger med flade tage kommer til at virke som nogle forvoksede kasser, når man ser dem ude fra – indvendigt kan det dog være perfekt, fordi du har en god loftshøjde i alle rummene og nogle gode regulære rum. Hvis du gerne vil gøre ved udseendet på dit hus, kan du dog overveje at få lagt at grønt tag på det. Med de lave planter vil dit hus få et langt mere indbydende udtryk, og det vil slet ikke se så kasseagtigt ud længere. 

Et godt firma for dig at kontakte, hvis du gerne vil have et grønt tag, er buus-ag.dk. De var nogle af de første i Danmark til at begynde at lave grønne tage. Det gør, at de har stor erfaring og kan lave grønne tage på en lang række forskellige bygninger, og så dem der ikke har flade tage. 

Udover, at det ser pænt ud, er der også en række fordele ved et grønt tag. Det er først og fremmest, at det kan være med til at give et godt indeklima. Om sommeren køler taget, mens det varmer om vinteren. 

Derudover er det meget klimavenligt at have et grønt tag. Planterne på taget opsuger noget af regnvandet, når det regner. Noget af vandet bruger de, mens andet fordamper, når solen kommer frem igen. Der kommer til at falde større og større mængder regn i fremtiden. Det gør, at vores kloaksystemer vil blive mere og mere belastede. Med det grønne tag kan du altså spare din kloak for en del af vandet. 

Det grønne tag er også med til at give noget grønt at se på i en højde, hvor det ellers kun er træerne, der kan komme op. Det er med til at ændre bybilledet. 

Emilie Jacobsen