Gode råd om fiske akvarier

Hvis du gerne vil til at holde fisk, er det nødvendigt, at du sætter dig ind i hvilke behov fisk har. Blandt andet er det vigtigt, at du har mulighed for at have et så stort akvarie som muligt. Faktisk skal du helt op på 100 liter vand, før at den biologiske proces bliver stabil nok. Hvis du derfor havde forestillet dig, at dine fisk skulle bo i en lille glaskuppel, bør du genoverveje det valg. Fisk skal nemlig bo i store fiske akvarier.

Husk det nødvendige udstyr til dine fiske akvarier

Foruden selve akvariet er det også nødvendigt, at du anskaffer dig det helt rette udstyr til akvariet. Blandt andet skal armaturet have to lysstofrør. Her er det en god idé at anvende lysstofrør, der er udviklet til planter.

Du skal også sikre dig, at du har et stabilt understel til dit akvarie. Når du har indrettet akvarie, vejer det nemlig typisk 30% mere end hvad vandets volume vejer.

Det er også essentielt, at du anskaffer dig et filter, der kan rense vandet. På den måde får dine fisk nemlig de bedste levebetingelser i akvariet. Hvis du ikke tidligere har haft et akvarie, er det en god idé med et indvendigt filter. De er nemlig lettere at håndtere end de udvendige filtre.

Fiske akvarier skal have den rette temperatur

Det er også vigtigt, at dit akvarie har den rette temperatur. Typisk skal temperaturen svinge mellem 24-26 grader alt afhængig af, hvilken slags fisk du holder. Derfor skal du også bruge et termostatstyret varmelegeme, som kan dække mindst 75% af vandmængden.

Du skal også bruge et akvarietermometer, så du løbende kan kontrollere vandtemperaturen. Det er nemlig vigtigt, at du dagligt tjekker om vandet nu også har den rette temperatur til dine fisk. Hvis vandet bliver for koldt eller varmt, risikerer du i værste fald, at dine fisk dør.

admin