Gode råd til dig med eget byggefirma

Det er ikke altid nemt at være håndværkerfirma, fordi der er meget udskiftning på personalefronten, og det er et stort ansvar at skulle betale løn til faste ansatte hver måned, når man er afhængig af enkeltstående opgaver. Vi giver dig her tre gode råd til, hvordan du som byggefirma kan spare penge og gøre hverdagen nemmere for alle involveret.

Hyr vikarer ind på nogenlunde fast basis

I mange brancher benytter man sig af freelancers, som kommer ind og varetager opgaver til en fast projektpris. Det samme kan du gøre til dine projekter, så du ikke behøves at betale løn, når der ikke er så mange opgaver inde, men udelukkende give en fast betaling, når der er noget at lave. Det er en sikker vej til overskud, og hvis du bruger de samme vikarer hver gang, kender de også nogenlunde arbejdsfordelingen. Læser du med som arbejdsløs håndværker, så bliv vikar i stedet for at hyre dem.

Beløn dine ansatte

Hvorvidt et projekt kommer i mål til tiden, afhænger meget af dine medarbejdere. Hvis de føler sig motiverede, går det bare lidt mere tjept, og de er derfor din vigtigste ressource i målet mod at få en tilfreds kunde. Giv dem nogle goder og sørg for, at der er et godt forhold til cheferne.

Forventningsafstemning er alt

Skal du foretage et mindre byggeprojekt hos en privat, er det meget vigtigt, at du også bruger en projektleder her, som kan forventningsafstemme med kunden. Brug gerne visuelle eksempler, så alle parter er fuldstændig enige om, hvad der skal laves, og hvilke materialer der skal benyttes.

admin