Sådan får du en spirende have

Har du også store ubrugte arealer udenfor, som du gerne vil gøre noget ekstra lækkert ud af? Rigtig mange danskere har store haver uden at udnytte de mange muligheder, som det grønne græstæppe giver. Der er mulighed for både at gro selv og gøre noget ekstra pænt ud af haven. Vi giver dig her 3 gode råd til en frodig og spirende have.

Vælg de rigtige græsfrø

Der findes et væld af forskellige græsfrø, og det er forskelligt, alt efter om du skal anlægge en golfbane eller en baghave. I dit tilfælde skal du bruge græsfrøblandinger, der specifikt er designet til havebrug (medmindre du selvfølgelig gerne vil lege Tiger Woods i baghaven). Det er i hvert fald en mulighed, hvis du vil gro græsset fra bunden igen, hvilket nogle gange kan være nødvendigt.

Brug eventuelt rullegræs

Hvis du ikke orker at vente på, at græsset vokser sig pænt, så er rullegræs en mulighed for dig. Det er, som navnet antyder, græs, som rulles på, så du ikke skal vente flere måneder på at få en pæn have. Det er en relativt dyr omgang, men hvis du er æstetiker og ikke går så meget op i dine grønne fingre, så er det et stensikkert valg.

Arbejd med forskellige niveauer i jorden

Det giver bare så meget liv til haven, hvis blomsterne står på en flot forhøjning. Derfor bør du forsøge at udnytte niveauer i haven – eller lave dem, hvis du har en flad have. Det kan eventuelt ske i forbindelse med rullegræs, som kræver, at man graver op. Vi håber, du kunne bruge det til noget.

admin