Sørg for god plads til hesten i vintermånederne

Dagene begynder lige så stille at blive koldere og koldere, og nattetemperaturene daler. Det, kombineret med at der også bliver mørkere og mørkere, betyder, at hestene kommer til at bruge mere tid i deres bokse. Når det kommer til vintermånederne, står de fleste heste i deres bokse i størstedelen af døgnets timer. I mange hestestalde kan det være helt op mod 16 ud af døgnets 24 timer. Mere tid i boksen og mindre tid ude på foldene betyder, at hestene ikke har den samme mulighed for at bevæge sig og strække deres ben.

Derfor er det vigtigt, at man i stalden har hestebokse, der er rummelige, og som minimum er store nok til at de heste, der skal sove i den, kan bevæge sig lidt rundt. Mange bokse er ofte kun lige rummelige nok til, at hesten kan lægge og rejse sig, og at den kan dreje rundt om sig selv. Hesten er dermed meget begrænset i sin bevægelighed.

Hestebokse laves typisk i standardmål, men det er også muligt at få nogle i specialstørrelser, hvis der er et hjørne i stalden, det skal tilpasses til, eller hvis regnestykket med antal bokse ikke går op med længden af stalden.

Hesteboksene har også betydning for staldmiljøet som hel. Mange små bokse og for lavt til loftet kan forringe luften i stalden, da det betyder dårligere udluftning. For meget støv i luften kan med tiden medføre, at hestene i stalden udvikler astma eller andre luftvejsproblemer.

Hesteboksen bør også have en skydedør eller låge i god kvalitet. Mange heste læner sig op ad skydedøren, så denne bør kunne holde til at blive udsat for en stor vægt, så hesten ikke kan bryde døren til boksen op, mens den er inde i den.

admin