Tag på eventyr på havet i en solid gummibåd

Hvem husker ikke en tur til stranden i barndommen, hvor man med misundelse så andre børn sejle i en flot gummibåd? Vi danskere er fascineret af havet og af at sejle, og derfor drømmer mange børn også om en hurtig, oppustelig fætter, som de kan drage på eventyr i. Men gummibåden har mange flere funktioner end barndommens eventyr.

En gummibåd er oplagt, hvis ikke påkrævet ekstraudstyr, hvis du er lystsejler og har egen båd. Ikke mindst er det en sikkerhedsforanstaltning, der sørger for, at du altid kan forlade din båd og hente hjælp, hvis der opstår problemer. Men den er også praktisk at have, hvis du kaster anker udenfor havnen.

Der findes et enormt udvalg af gummibåde, og kvaliteten varierer selvsagt meget. Du kan for ganske få penge få dig en fin lille gummibåd til børnene, men er du ude efter en ordentlig og holdbar båd, som skal kunne transportere voksne og fungere i mange år, er det en god idé at sætte lidt flere penge af til købet.

Store og små gummibåde til store og små formål

Gummibåde varierer som sagt i størrelsen, og de helt store er bygget til at have egen motor. Hvis det er denne størrelsesorden, du påtænker, skal du huske at købe ekstraudstyr til båden, så du altid er sikker, når du er på vandet.

For eksempel er det en god idé at købe et par årer, som altid ligger i din gummibåd, i tilfælde af at motoren sætter ud. Ligeledes kan en powerbank til motoren være en god idé.

Husk altid at bære redningsvest, når du begiver dig ud på havet. Du kan oftest tilkøbe veste og sikkerhedsudstyr samme sted, som du køber din gummibåd.

admin