Vejarbejde om natten: Dette udstyr skal du huske

Står du foran et projekt, hvor du skal lægge vej eller foretage andet vejarbejde om natten? Men er du overhovedet klar over, hvad det indebærer, og hvordan du bedst muligt kommer i mål med det uden at sætte dine ansatte under stor risiko på grund af mørket? Vi giver dig her tips til, hvad du kan gøre for at mindske risikoen for uheld om natten.

Rotorblink til maskinerne

Normalt har maskinerne ikke lygter på, fordi de arbejder om dagen, men når de kører rundt på vejen om natten, er det særdeles vigtigt, at de viser, hvor de er. Ikke alene indikerer rotorblink, at der er noget, man skal passe på, men den fortæller også, at der er noget i bevægelse her, som man skal passe ekstra på, fordi det kan ændre position.

Refleksskilte i vejkanten

Når man arbejder om natten, er det essentielt, at man som bilist og trafikant får informationer i rigtig god tid og helst adskillige gange også. Man må aldrig nogensinde blive i tvivl, særligt ikke hvis vejarbejdet foregår i zoner med højere hastigheder. Som et led i denne proces skal du blandt andet bruge skilte med reflekser, som fortæller folk, at der sker noget vejarbejde forude.

Lys, lys og atter lys

Ting kan ikke blive oplyst nok, når man arbejder om natten. Det er et andet led i forsøget på at fortælle folk godt nok, at der foregår arbejde, som de skal passe på. Jo mere lys, jo bedre er det naturligvis, fordi folk som sagt aldrig nogensinde må være i tvivl, når de agerer i trafikken.

admin