Polyuretan kan bruges til gulve

Polyuretan forkortes tit til PU. Det er et plastisk materiale som kan designes til både at være fast eller blødt. Derfor egner det sig godt til PU gulve.

Det er ekstremt holdbart og bliver brugt i alt fra gulve til fitnessudstyr. Faktisk er rigtig meget sportsudstyr lavet af polyuretan.

Hvis du vil have et PU-gulv derhjemme, så kan du læse mere hos NeoCoating.

Et relativt miljøvenligt alternativ

Plastik er et vidunderligt materiale fordi det kan bruges til mange forskellige ting. Men hvis polyuretan er plastisk, hvordan kan det så være sundt for miljøet?

Miljøvenlige produkter er i fokus i næsten alle brancher. Og PU-produkter er langt mere miljøvenlige end almindeligt plastik, så du kan købe ting der indeholder polyuretan med god samvittighed.

Opgør med brug og smid væk-kultur

PU inderholder ikke kemikalier som påvirker helbredet. Og det har ekstremt lang holdbarhed. PU kan holde længere tid end almindeligt plastik. Derfor vil der gå længere tid før vi køber nyt. Det er et opgør med brug og smid væk-kulturen.

Materialet forurener ikke når det bliver nedbrudt i naturen. Til gengæld er det lang tid om at blive nedbrudt. Det er bedre at genbruge PU end at smide det i naturen.

Produktionen forurener

Selvom PU ikke selv forurener, så kan man ikke sige det samme om produktionen af materialet. Den bruger fossile brændstoffer til fremstilling. Til gengæld er PU-produkter med til at nedsætte forbruget af netop fossile brændstoffer.

For eksempel gør PU biler lettere og det er godt for brændstoføkonomien. Bilen bruger mindre brændstof. Materialets høje isoleringsevne gør det velegnet til isolering i huse. Det vil nedsætte varmeforbruget markant.

Derfor er særligt gulvløsninger i PU en rigtig god ide. Dels er PU-gulve mere fleksible og bløde at gå på. Og de isolerer så du bruger mindre varme.


admin