Dyk ned i en helt anden verden

Hvis du har prøvet at holde vejret under overfladen i svømmehallen, kender du følelsen af vægtløshed og storslået stilhed. Den følelse bliver meget større, hvis du snorkler i åbent vand. Der er en verden under vandoverfladen, som føles lige så magisk, som at gå på månen. Men du skal have udstyret i orden. Så inden du kaster dig ned i den jordiske udgave af månevandring, skal du finde ud af, hvilket snorkeludstyr, du har brug for.

Tag masken på

Med en maske, en snorkel og svømmefødder er du godt i gang. Men en maske er ikke bare en maske. Du kan sagtens risikere at købe en dykkermaske, der ikke passer til dit ansigt, og så skal du kæmpe med vand, der siver ind i masken, mens du er under overfladen. Når du køber snorkelmaske, er det en god idé at prøve den først. Det betyder ikke, at du skal tage snorkeludstyret på og kaste dig i nærmeste vandpyt, men ligesom du selvfølgelig prøver svømmefødderne, skal du også prøve masken. Den bedste – tørre – måde er at sætte masken på plads foran øjne og næse og suge ind gennem næsen. Hvis masken sidder som klistret fast til dit ansigt, passer den.

Pas på bølgerne

Snorklen er selvfølgelig også vigtig. Den er trods alt din livline. Hvis du køber en billig snorkel fra din lokale dagligvarebutik, er det ofte en helt åben snorkel, som bare lukker vand ind, så snart en bølge slår ind over dig. I stedet er det godt at vælge en snorkel med krum top og ventil – den sikrer, at bølgerne ikke strømmer ind i din snorkel, og skulle bølgerne komme ind, lukker ventilen dem ud, før de når din mund. Ud over at det er rart, er det også langt mere sikkert.

admin