Bambus, krukker og en asiatisk stemning

Bambus, krukker og en asiatisk stemning

Som så mange andre er jeg i den grad vild med det naturlige look, når det kommer til indretning – gerne suppleret med undertoner af noget sydlandsk eller asiatisk. Jeg er særligt vild med store krukker og små vaser, der emmer af håndværk, og mine bedste køb på den front gør jeg hos northbynorth.dk.

Hvis du har været i deres butik i Skovlunde, så er du sikkert ligeså inspireret som jeg. De forstår i den grad at mikse det vietnamesiske og asiatisk look med et rent, nordisk udtryk, der bare giver mig lyst til at købe det hele.

Fantastiske gulvkrukker

Da jeg første gang faldt over shoppen, skyldtes det deres store, smukke gulvvaser, der er importeret direkte fra Ho Chi Minh-provinsen i Vietnam. De er lavet af lokalt kvalitetsler og brændt ved 1200 grader, så de tåler at stå ude hele året – også i det danske klima. De er store, og de er helt igennem fantastiske. Jeg har mine stående indenfor, for jeg nænner ikke at sætte dem i haven, hvor jeg ikke kan se dem hver dag.

Gulvvaserne måler ca. 38 cm. i højden, men shoppen byder også på endnu større krukker; 60-70 cm. høje og nogle endda helt op til 155 cm. Man kan kun blive imponeret – og ikke mindst misundelig på alle de smukke farver.

Et naturligt look på terrassen

Efter at jeg har lært northbynorth.dk at kende, så er jeg også faldet for deres store udvalg af bambusmøbler. De bliver tegnet af egne designere, men ligesom vaserne bliver de produceret i Vietnam. De er 100 % organiske og fremstillet i hånden af lokale snedkere. Hvis du først ser dem, så kan du ikke undgå at blive forelsket – de er simpelhent så skønne.

Jeg bruger dem selv på begge mine terrasser, og faktisk synes jeg, at de fungerer ligeså godt på fliseterrassen, som de gør på træterrassen. Udtrykket er forskelligt, men det naturlige look giver en varm og særlig følelse i haven.

Camilla Skøtt