Giv din hund lækker mad, der er skræddersyet til dens biologi

Giv din hund lækker mad, der er skræddersyet til dens biologi

Man mener, at grunden til, at nogle ulve blev til hunde, er, at deres maver bedre kunne tåle den kulhydratrige kost, som mennesker spiser. Det gjorde det muligt for dem at leve sammen med mennesker og spise resterne af deres mad. Selvom hunde derfor har en højere tolerance over for kulhydrater, end ulve har, er deres maver stadig meget lig ulvenes. Det vil sige, at de ikke kan tåle for mange kulhydrater, men har brug for masser af kød, fisk og generelt naturlig mad uden for eksempel soja, gær eller sukker. 

Hvis du vil gøre noget godt for din hund, er det derfor en god ide, at du køber noget hundefoder, der er lavet, så det passer specielt til en hundemave. Det kan for eksempel være det canadiske mærke Acana, der er lavet i det vestlige Canada, og hvor fokus på at lave sund og nærende hundemad, der er med til at give din hund masser af energi. 

Det kan lyde besværligt for dig at skulle til at købe Acana hundefoder til din hund, når det nu kommer fra Canada, men du kan faktisk nemt købe det på den danske webshop dyrecenter.dk. Det er nemt for dig at bestille det hjem via dem. Når du bestiller det på nettet, betyder det også, at du ikke behøver at slæbe de tunge sække med hundemad hele vejen hjem. 

Hos Acana har de ikke bare taget hensyn til, hvad der vil være godt for din hunds mave. De har også taget hensyn til, hvad der vil være godt for din hund i forhold til den alder og race, som den har. Der nemlig også forskel på, hvad en ung, voksen og en gammel hund har brug for af mad, såvel som at der er forskel på, hvad en hund af en lille eller en stor race har brug for af mad. 

For hvalpe er det for eksempel vigtigt, at de får masser af fedt og protein, der kan være med til at styrke dem i deres udvikling. De vokser ofte meget hurtigt, og det er derfor vigtigt, at de får al det, som de har brug for undervejs. 

Voksne hunde har selvfølgelig ikke brug for hundefoder, der hjælper dem til at vokse. I stedet er det vigtigt, at de får noget foder, der giver dem energi. Hvis du går på jagt med din hund, er det særlig vigtigt, at du giver den noget ordentligt foder, da den ellers hurtigt kan blive underernæret, fordi den bruger så meget energi. 

Emilie Jacobsen