Mangel på køkultur skaber problemer

Hvor svært kan det være at stå i kø? – Det handler om kultur. Det er forskelligt hvordan og hvor folk stiller sig i kø. Det kommer også helt an på hvilken nationalitet der skal stå i kø. Køkultur er nemlig forskellig fra land til land.

I nogle lande står de i en klump og maser sig frem. I andre stiller de sig pænt på en lang række uanset hvad de står i kø til.

Uskrevne regler når du står i kø

Der er nogle ting der forventes når du står i kø. I Danmark oplever vi forskellige slags køer. Der er den formelle lange kø hvor folk pænt står i en lang række. Det oplever vi særligt ved steder hvor der er mange mennesker. Vi forventes ikke at snyde foran og det er ikke accepteret at lade andre komme ind bagved.

Ved bussen og på banegården forholder det sig helt anderledes. Der klumper vi sammen, men lader de forreste gå først ind. Det forventes at du lade andre komme ud først.

Den uformelle kø

Der findes også en særlig type kø der stiller krav til hensyn og overblik. Vi oplever den typisk i butikker. Vi står i behørig afstand til de handlende og venter til det blive vores tur. Vi står ikke nødvendigvis i kø på række, men vi står i en mental kø.

Vi har fuldstændig styr på hvem der kommer før os og viser hensyn til de andre mennesker der vil handle.

Køledere til at hjælpe

I nogle tilfælde kan der opstå forvirring omkring køen. I for eksempel kantiner på skoler eller ved arrangementer kan det være hensigtsmæssigt at tage kontrollen over køen. Til det formål får du brug for køledere.

De markerer hvor køen skal dannes og du kan købe dem hos Sunstill.

admin